Rijdag 5 december 2021

Op Sinterklaasdag 5 december 2021 was het een koude gure dag waarop toch een aantal leden de koude hebben getrotseerd. Er waren vier rijders die hun machines gingen testen na een onderhoudsbeurt of na dat de bouw was afgerond. Een rijder ging zijn nieuw verkregen machine, een 01.10, voor het eerst opstoken.

Maar ook vele toeschouwers onder de de leden hebben hun belangstelling getoond op deze rijdag.

Rick heeft de Gezina die hij van zijn opa heeft geerft een onderhoudsbeurt gegeven. De machine heeft jaren op de kast gestaan en had wat aandacht nodig. Vandaag heeft hij de loc weer onder stoom gebracht op de baan. Met een geleende bedienwagen kon de loc weer de eerste ronden rijden.

Erwin heeft zijn nieuw verkregen 01.10 proefgestookt. Voor het eerst het vuur in de vuurkist.

Er waren hier en daar wat stoom- en waterlekkages maar de vooruitzichten zijn prima.

Rene heeft zijn 23'er na een grondige revisie door Johan, zijn vader, weer getest op de baan. Meerdere ronden rijn gereden en de machine loopt als een zonnetje!

Hulde aan Johan, die deze machine weer prachtig lopend heeft gemaakt. Aan Rene nu de eer om de details verder aan te brengen en de machine op de baan te houden.

Onze andere Rene heeft weer test gereden met zijn geheel van RVS gebouwde zandtreinloc. Echt een lust voor het oog om de machine geheel in blank RVS te zien. Zelfs de vuurdeur is doorzichtig gemaakt. 

Met de passende kiepwagens erachter is het treintje compleet.

En tenslotte heeft Martijn zijn diesellocje meegebracht om weer eens te testen.

© 2023 Radingspoor